9 mahalle 18 yaylaya ulaşım sağlayan yolun içler acısı hali

Trabzon'un Araklı ilçesi Yeşilyurt Grup Yolunun yıllardır yapılamaması vatandaşların tepkisini çekiyor. Vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden harabeye dönen 9 mahalle ve 18 yaylanın ulaşımı sağlayan grup yolun biran önce yapılmasını istiyor.

60 yıl önce yapılan 26 km'lik Yeşilyurt Grup Yolu  Araklı ilçesine bağlı 9 mahalleye ve 18 yaylaya ulaşım sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde Yeşilyurt Mahallesi'nde yapılan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt İçme Suyu Arıtma Tesisi açılışına giden CHP Araklı İlçe Başkanı Mecit Solmaz'In dile getirdiği ve neredeyse 80 ayrı noktada göçmelerin ve bozukluğun yaşandığı Yeşilyurt Grup Yolu, yolu kullanan vatandaşların da tepkisine neden oluyor.

Mahalle sakinleri, 2019 yılında bölgede yaşanan büyük afet nedeniyle yolun bir çok noktasının kullanılamaz hale geldiğini ve bu süreç zarfından yolun bakım ve onarımından sorumlu Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin uyarı işaretleme levhaları dışında herhangi bir çalışma yapmadığını, afet nedeniyle bölgeye gelen yatırımların başka mahallelere kaydırıldığını, bazı ilçelerde ve ilçemizde 10 kişinin dahi yaşamadığı mahalle ve ara yollarının betonlanıp asfalt döküldüğünü ifade ettiler. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoroğlu'ndan muhtarların randevu alamadığını, görüşemediğini iddia eden bölge halkı,  sosyal medya üzerinden de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zoroğlu'nu etiketleyerek yollarının biran önce yapılmasını istiyor.