HES Tünel İnşaatından Çıkan Atıklar Karadere'ye Dökülüyor

Video Haber - Köylülerin yaptığı eylemlerle ve Jandarmanın aldığı geniş güvenlik önlemleriyle gündeme gelen Araklı'da usulsüz bir şekilde yapılan HES tüneli inşaatından çıkan inşaat atıkları,  iş makineleri aracılığıyla Karadere'ye dökülüyor.

Trabzon'un Araklı ilçesi Merkezköy ve Değirmencik mahallelerinde yapımı usulsüz bir şekilde sürdürülen ve vatandaşların tepkisini çeken Ayvadere HES Projesi tünel inşaatından çıkan inşaat atıkları, kimyasal atıklar usulsüz bir şekilde iş makineleri tarafından Karadere'ye dökülüyor. 

Değirmencik mahallesinin afet bölgesi olması nedeniyle bir çok çatlakların, kaymaların ve heyelanların oluşmasından dolayı mahalle sakinleri usulsüz bir şekilde projedekinden daha büyük yapılan tünel inşaatını geçtiğimiz günlerde protesto etmişlerdi. Yapımına devam edilen tünel inşaatı vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. 

Ayvadere HES Projesi inşaatının usulsüz bir şekilde projeye uymadan, ÇED raporu alınmadan heyelanların yaşandığı mahallelerinden patlatma yoluyla projesindeki çaptan daha büyük bir çapta tünel geçirilmesine karşı olduklarını, HES'e karşı olmadıklarını belirten ve mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Hacettepe Üniversitesi akademisyenlerinden Yusuf Durmuş, çalışmaların yapıldığı tünel inşaatının olduğu bölgeden canlı yayınlar yaparak, yetkilileri göreve davet etti. 




 

ARM Haber, Araklı Manşet