Trabzonspor Şampiyonluk Kutlamaları Araklı'da Denizden Başladı

Trabzonspor'un şampiyonluk geleneği olan denizde kutlamalar sahildeki tüm ilçelerden Trabzon'a hareket edecek olan balıkçı teknelerinin limanlardan hareketiyle başlayacak.  Araklı limanında da tüm hazırlıklar tamamlandı. 

Şampiyonluk kutlamalarının denizden başlamasının nedeni, spor basını Trabzonspor'un ülke futbolunda devrim yaptığı 70'li yıllarda kulübümüze bir isim yakıştırdı: "Karadeniz Fırtınası"







Trabzonspor Karadeniz'di, denizin dalgasıydı, fırtınasıydı, mavisiydi. Trabzonspor için şampiyonluğu denizde escort istanbul kutlamak bir gelenekti.  Şimdi yıllar sonra şampiyonluk denizde kutlanacak. Şampiyon Trabzonspor kafilesini taşıyan tekneye, flama ve bayraklarla süslenmiş takalarla, teknelerle, kayıklarla bordo mavi filoyla eşlik edilecek. 



Süper Lig şampiyonu Trabzonspor bugün Trabzon'da şampiyonluk kupasını alacak. Bu nedenle yapılacak şampiyonluk kutlamalarının ilki sahil ilçelerindeki tüm limanlardan balıkçı tekneleri Trabzon'a hareket edecek.  Tüm tekneler Trabzonspor Mehmet Ali yılmaz Tesislerindeki iskelede buluşacak. Buradan Trabzon Ayasofya açıklarına hareket edilecek. Faroz Limanı açıklarında taraftarlar selamlanacak. Daha tüm tekneler Trabzon limanına hareket edip, Trabzonspor kafilesi şampiyonluk otobüsüyle stada hareket edilecek. 




ARM Haber, Araklı Manşet









Fotoğraf: Orhan Aygün / Araklı