MEB Araklı'daki Proje Okulunu Açıkladı

Araklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2014 yılında başlattığı proje okulu uygulamasına dahil edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlatılan ‘Proje Okulları’ kapsamında, ülkenin dört bir yanındaki liseler arasından seçilenlerden biri olan  Araklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Türkiye genelinde güzide okullar arasında yerini aldı. 

Alınan bilgiye göre, bakanlık 2014 yılında proje okul uygulamasını başlattı. Proje okullar  diğer dengi okullara göre daha çok projede yer alır. Bilimsel ve teknik donanım bakımından daha iyi imkanlara daha iyi donanımlara sahip olurlar. Bu okullar bölgesel ve uluslar arası projelerde yer alırlar. Bu okullarda görev yapacak öğrenmenler MEB tarafından belirli şartları taşıyan özelliklerde özenle seçilir. Bu okullarda akademisyenler ve yabancı uyruklu öğretmenlerde bakanlığın uygun görmesi halinde öğrencilerin başarı seviyelerini daha da yükseltmek için ders verebilir. Okul idarecileri yine MEB tarafından özenle seçilir. Akademisyenler bu okullarda müdür ve idareci olarak görev yapabilir. 

Araklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nin, geçmişte bölgesel ve uluslararası başarılarıyla, idareci ve eğitim kadrosuyla ve başarılı öğrencileriyle  adından sıkça söz ettiren Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi gibi adından sıkça söz ettirecek,  Türkiye’nin geleceğine yön verecek, ileride iftihar edeceğimiz nesiller yetiştireceğini ümit ediyor, eğitim kadrosuna ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz. 
 

ARM Haber, Araklı Manşet