TMO 40 TL'ye Fındık Satıyor! Fındık 45 TL Olabilir

HERKES MEMNUN OLACAK
Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Kızılcahamam kampında milletvekillerini de tek tek dinledi.  Bir Karadeniz milletvekilinin fındık rakamlarını gündeme getirmesi üzerine Erdoğan, “Fındıkta sizi de bizi de memnun edecek bir rakam açıklanacak” diye konuştu. Geçtiğimiz yıl 26 TL açıklanan fındık fiyatı TMO’nun alım yapmasına karşın serbest piyasada bu fiyatı çok altında alımlar gerçekleşmişti.

REFAH SEVİYESİ ARTACAK
Erdoğan’a toplantıda fındıkla ilgili düşünceleri de sorulurken Cumhurbaşkanı önemli açıklamalar yaptı. Toplantıda, enflasyonla mücadele mesajı veren Erdoğan, "Özellikle dünyada pandemi etkisiyle ortaya çıkan enflasyon var. Enflasyonun alt gelirlileri ve sabit gelirliler üzerindeki etkisinin farkındayız. Sıkıntıların da ne yaptığımızın da farkındayız. 40 yıllık siyaset tecrübem var. Siyaseten bu işi çözebilecek biziz. Sorunların hepsini çözeceğiz. Her kesimden vatandaşın refah seviyesini artıracak, sıkıntılarına çare olacak paketler hazırlıyoruz" dedi.  Bir Karadeniz milletvekilinin fındık rakamlarını gündeme getirmesi üzerine Erdoğan, “Fındıkta sizi de bizi de memnun edecek bir rakam açıklanacak” dedi.



ÜRETİCİ KAYBETTİ
Geçen yıl Tüccar Üreticiden fındığı 23 ile 27 TL arasında aldı. TMO ise 25 ve 30 TL arasında alım yaptı. Ancak TMO’nun elindeki fındığı 40 TL’den sattığı bilgisi verildi. Bu durumda yine kaybeden üretici oldu. Bunun için bu sezon fındık fiyatının  45 TL civarında olması bekleniyor. (Birol Sancak / Taka)